Kavos
  • Witaj
  • Menu
    • English menu
  • Koktajle
  • Karta win
  • Wieści
  • O nas
  • Kontakt i rezerwacja
  • Menu
  • Facebook

Zaczynamy od 20.00

MENU SYLWESTROWE

  • Zupa

    Avgolemono – tradycyjna zupa cytrynowa z kurczakiem i makaronem orzo

  • Danie główne

    Souvlaki Arnaki Fileto– grillowany szaszłyk z polędwiczki jagnięcej z papryką i cebulą podany  z pieczonymi ziemniakami i sałatą

    lub

    Bakaliaros Kavos– polędwica z dorsza Atlantyckiego z sosem krewetkowym podana  z risotto warzywnym i grillowaną papryką

  • Deser

    Afrodyta – deser czekoladowy z likierem kokosowym i czereśniami Amarenas

PRZEKĄSKI

  • Przekąski zimne i sałatki

    Pieczywo

    Tzatziki, Hummus,

    Dolmadakia – gołąbki z liści winogron faszerowane ryżem i ziołami

    Pieczona i marynowana papryka florinis z fetą

    Deska Greckich serów: graviera, mitatotiri, manouri

    Mizithra- kozi ser z Krety z miodem i sezamem

     Potatosalata me oktapodi ke garides – sałatka z pieczonej ośmiornicy, krewetek,  ziemniaków i papryki

     Salata Kreta – sałata rzymska, rukola z fetą, avocado, grillowaną papryką, oliwkami i greckimi sucharkami z sosem winegret

  • Przekąski gorące

    Spanakotyropitakia – rożki z ciasta filo nadziewane szpinakiem i serem feta

    Gatrides tiganites – krewetki smażone w cieście kourkuti

    Kolokhitokeftedes – placuszki z cukinii z fetą

    Grillowany ser cypryjski halloumi podany z pomidorkami cherry

     Loukanikakia kipriaka – Najlepsze cypryjskie kiełbasy: „krasato” wieprzowa marynowana w czerwonym winie z jałowcem i kolendrą i „pasturmas” pikantna wołowa z chilli i kminem rzymskim

  • Dania główne

    Sheftalia- cypryjska specjalność –grillowane kotleciki z mielonej szynki wieprzowej z cebulka i natką pietruszki

    Souvlaki kotopoulo- grillowane szaszłyki z kurczaka

    Hirino paidakia– zeberka wieprzowe z chutney pomidorowym

    Bliguri – kasza bulgur po cypryjsku

    Warzywa grillowane z sosem balsamicznym

     Ziemniaki pieczone z cytryną i tymiankiem

  • Desery

    Jogurt grecki z kandyzowanymi owocami

    Baklawa – ciastko z miodem i orzechami

    Melomakarona – tradycyjne, greckie pierniki z nutą korzenną

    Świeże owoce

TRADYCYJNE GRECKIE CIASTO NOWOROCZNE Z UKRYTĄ MONETĄ

Według tradycji greckiej osoba, która w swoim kawałku ciasta znajdzie monetę będzie miała szczęście oraz pomyślność w całym nadchodzącym roku.
Nasz szczęśliwy Gość przekona się o tym od razu otrzymując od restauracji prezent – niespodziankę.

OPEN BAR

Wódka Stock Pretige, piwo Amber, greckie wino Mostra

 

Wybór koktajli sylwestrowych:

Mykonos– wódka, sok z cytryny, syrop cukrowy

El Greco– tentura, metaxa 5, sok z mandarynki, sok z cytryny, syrop z agawy

Paros– rum, mango, sok z cytryny

Kavos – gin, herbata jasminowa, sok z cytryny, syrop cukrowy, kwiat bzu

kieliszek szampana na nowy rok

 

woda gazowana i niegazowana

soki owocowe

napoje gazowane

kawa, herbata

Koszt menu dla osoby: 300 zł

Liczba miejsc ograniczona! Zadzwoń lub napisz do nas, by dokonać rezerwacji.
Copyright by Kavos © 2017. Created by PROcreators.
Walentynki w Kavos
Scroll to top